Gość cezare1 17.10.2003 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 Po wielu poszukiwaniach odpowiedniego projektu domu stwierdziliśmy razem z żoną, że najbardziej odpowiedni byłby projekt ADELA, ale przy tym wyborze nadal nie mamy pewności czy on jest naszym "wymarzonym". Próbowaliśmy znaleźć gdziej już wybudowany dom według tego projektu, byliśmy u kilku "projektantów"-(sprzedawców projektów), budowniczych z prośbą o przebudowanie, o opinię na temat wielkości domu i jak on będzie wyglądał na działce itd... Wszędzie odpowiedź jest jednakowa: jak pan będziesz chciał to tak się zrobi, tu się przesunie, tam się usunie i będzie dobrze - wszystko na zasadzie: nie ja tylko wy będziecie mieszkali w tym domu. Jeśli by ktoś już bodował domek według projektu ADELA to prosiłbym o kontakt, opinię jak on wychodzi w rzeczywistości - bo na projekcie jest całkiem całkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Henk_GK 18.11.2003 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2003 WitamRazem z żoną chcemy kupić projekt Adela z Archipelagu. Czy ktoś z Was buduje może dom według tego projektu? Chętnie poznam wasze opinie na temat tego projektu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Henk_GK 28.11.2003 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 Oto link do projektu: http://www.domyrodzinne.pl/projekty/projekt.php?cat=1011000&pid=359&form=simple&seek=&ExtraNavText=Adela Zapomniałem wcześniej dodać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Henk_GK 28.11.2003 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 WitamJa z żoną również wybraliśmy ten projekt, lecz jeszcze nie mamy go kupionego. Żeby go postawić muszę dokupić trochę działki od miasta i obecnie jestem na etapie załatwiania formalności. Czy coś chcecie zmieniać w tym projekcie? My chcemy tylko zamienić strych na pokój. Reszta jest dla nas OK.W jakiej technologii zamierzacie budować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MamaTA i Tatuj 28.11.2003 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 Ale macie superr .To jest moj wymarzony domek ale niestety nie żony staneła na uszach zeby tylko był inny nie ten caly czas marudziła i achh niemam juz nad czym sie rozmarzac wybralem inny ale gratuluje wyboru jest Super Śliczny . Sam szukalem informacji na jego temat niema nigdzie chyba juz wybudowanego takiego cos tam słyszalem ze w wczesnej fazie poczatkowej cos jest ale przestałem drazyc ten temat pozdrowienia hey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 28.11.2003 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 Fajny domek, życzę szybkiej realizacji Justa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Georgen 09.03.2004 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 Też mieliśmy z żona zapędy na ten projekt. Był w czołówce z 1000 obejżanych. Niestety po dokładnej analizie wybraliśmy Kornelie. Ale życzę powodzenia i czekam na nowe fotki. Jerzy Bydgoszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maag 13.03.2004 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 na - : 1. Duży, drogi zwłaszcza dach 2. WC blisko kuchni i salonu 3. garderoba w wiatrołapie 4. salon bez TV, chyba, że ktoś nie ogląda 5. Jedna łazienka, duży minus na +: Ty wybrałeś, ty je znasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Henk_GK 04.04.2004 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2004 Dzięki za komentarze. W zeszłym tygodniu kupiliśmy ten projekt. Zobaczymy jak wypadnie w rzeczywistości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-kriss- 09.04.2004 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2004 Ja również zakupilem ten projekt, tak więc jestem ciekaw ! Na jakie materiały się zdecydowałeś? Czy zauważyłeś jakieś niedociągnięcia, może doodtkowe plusy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Henk_GK 09.04.2004 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2004 Super Na 99% będę budował z Porothermu 44 P+W. Likwidujemy bawole oko nad garażem (numer 9) oraz drzwi w kuchni zamieniamy na okno. Reszty zmian na razie nie planujemy. A ty z czego budujesz? Jaki piec planujesz (ja olejowy, ale nie wiem gdzie go wstawić)? Masz jakieś uwagi co do projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-kriss- 09.04.2004 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2004 Planuję BK z Falbetu 36+12 wełny! Myślałem o likwidacji drzwi do garażu i wstawieniu okna! Piec mam możliwość na gazowy - pewnie skorzystam, wstawię do pom. gospoderczego pomiędzy przedpokojem a garażem! ! Słyszałeś o systemie DGP do kominka ? Staram się zebrać jakieś dodatkowe informacje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k2.green 08.08.2004 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2004 Witam Jestem w trakcie budowy tego domu-jutro zaczynam strop, chętnie wymienię doswiadczenia z budowy ADELKI.Szczególnie interesują mnie w tej chwili informacje na temat więźby i ścian na poddaszu, czy ktoś z Was może ma już ten etap budowy za sobą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewcia72 08.09.2004 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2004 Witam! Jesteśmy na etapie parteru,obecnie powstaje szalunek i zbrojenie kolejnego stropu. Budujemy z Silki M18 +wełna12+ cegła klinkierowa. Stropy monolityczne żelbetowe. Wprowadzilismy dużo zmian: -częściowe podpiwniczenie budynku; -likwidacja bawolego oka na rzecz okna połaciowego, -likw.drzwi wyjśiowych na taras z kuchni, -przeniesienie kuchni do pomieszczenia nr3, a jej miejscu jadalnia; - w związku z koniecznością stworzenia zejścia do piwnicy-przeniesienie WC do pomieszczenia nr 7, -zamiana dwóch okien w pomieszczeniu nr 7 na jedno duże; -powiększenie okna w salonie do ziemi, -podniesienie scianek kolankowych(o jakieś 2 silki) na poddaszu w celu powiększenia powiezchni użytkowej jego pomieszczeń. Tyle pamiętam. Niestety nie ma u nas jeszcze gazu ziemnego i mamy dylemat czym palić. Będzie kominek ale nie chciałabym mieć w salonie kotłowni stąd piwnica i pomieszczenie z wsypem na opał (jaki?), ponadto w piwnicy przewidziałam też pralnię i suszarnię, miejsce na dużą zamrażarkę. Pozdrowienia dla wszystkich budujących Adelę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka.m 14.09.2004 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 Pytanie moje brzmi: czy ktoś buduje lub zbudował ten dom?http://www.archipelag.pl/domek-opis.php?KatID=3990400&ProjID=359My jesteśmy zdecydowani na 99%, że tak właśnie będzie wyglądał nasz dom, ale szukamy też minusów dla tego projektu. Czy Ktoś zabierze głos???Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joyrad 14.09.2004 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 Mnie się podoba - przynajmniej nie ma kolumn. Zaoszczędź sobie jeszcze pajęczyny ze szprosów w oknach i będzie ślicznie. Agnieszko do dzieła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka.m 14.09.2004 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 joyrad masz racje- dobrze ze nie ma kolumn. Dla mnie było to dość istotne przy wyborze. Zdecydujemy się jednak na wersję w lustrzanym odbiciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka.m 14.09.2004 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 wreszcie Was znalazłam. My jesteśmy dopiero na etapie wyboru projektu ale na 99 proc. będzie włanie Adela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k2.green 14.09.2004 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 Na mojej Adelce stoją już pierwsze elementy konstrukcj dachu i muszę Wam powiedzieć że wygląda to całkiem sympatycznie pozdrawiam krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewcia72 14.09.2004 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 Ja mam ją przed oczami codziennie, gdyż mam ją za płotem. k2.green jak poradziłeś sobie z wymiarami więźby. Moi fachowcy już płaczą, że projekt o kant d... można rozbić. Czy konieczne będzie mierzenie w projekcie i przeliczanie w skali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts